Nieuwe EDSFF producten van NDG en Kioxia

      Comments Off on Nieuwe EDSFF producten van NDG en Kioxia

Close-up_2U_EDSFF-KioxiaIn de marge van de virtuele SDC zijn NDG en Kioxia met nieuwe EDSFF producten gekomen. Daarmee wordt duidelijk dat deze formfactor nog meer serieus genomen met worden. De twee leveranciers laten namelijk goed zien wat EDSFF mogelijk maakt.

Nieuw bij NDG

NDG is nieuwkomer op de storagemarkt. Het bedrijf doet niets met gewone storage, het richt zich volledig op computational storage. De SNIA pagina over dit onderwerp is zoals gebruikelijk zeer informatief. Computational storage leidt tot een lagere I/O belasting omdat een deel van de processen in de storage component zelf worden afgewikkeld. Hiervoor hoeven CPU of RAM niet worden ingezet.

Een van de voordelen van EDSFF is dat het formaat de ruimte biedt aan meer dat storage alleen. De fysieke ruimte is er, net als het vereiste vermogen. Voor computational storage is namelijk wel iets meer nodig dat voor een gewone SATA disk.

NDG laat zien dat in een E1.S ruler 12TB aan computational storage capaciteit kan worden ondergebracht. Een SSD met dat vermogen is sowieso op dit moment nog uitzonderlijk. In de SDC presentatie van het bedrijf is al aangekondigd dat een verdubbeling van de capaciteit in de planning staat.

Nieuws van Kioxia

Kioxia heeft met de XD6 ook weer een stap op de EDSFF markt gezet. Dit model wordt schijnbaar al gedeeld met datacenters. Het is nog niet te koop. Kioxia geeft in het Europese persbericht evenmin aan wat de capaciteit van de XD6 is. De specificaties zijn wel online te vinden. 1,92TB en 3.8TB.

Producten met de EDSFF zijn er inmiddels van Samsung, Intel, SK Hynix, NDG en Kioxia (zie ook). De hardware (van moederborden tot complete servers) zijn in het portfolio van Super Micro, EchoStreams en bijvoorbeeld Inspur te vinden. De “A-merken” ontbreken nog.

Share