Nimble versus Tegile: compleet verschillende berichten

      Comments Off on Nimble versus Tegile: compleet verschillende berichten

Storage is een dynamische markt. Kopen of gekocht worden lijkt wel eens het credo voor de marktpartijen. Variatie op het thema kan ook zijn: IPO of omvallen. Met andere woorden, de verschillen zijn erg groot.

Zo lezen we vorige week over de schijnbare problemen bij Tegile. De activiteiten in Europa zijn op de schop genomen. Het team voor de Benelux zou zijn opgedoekt en de verkoop in het VK zou met de helft van het team toe kunnen. Duidelijk krimp dus. Maar schijnbaar is het nodig om het bedrijf beursrijp te maken

Een andere aanbieder Nimble is inmiddels als beursgenoteerd. De koersontwikkeling verloopt nogal stormachtig. Sinds de IPO is het aandeel ruim 60% van de waarde verloren. Vorige week werd die trend mogelijk omgebogen. Het nieuws dat het bedrijf inmiddels meer dan 7.500 betalende klanten heeft deed de koers 5,1% stijgen. Van de klanten is 20% buiten de VS gevestigd. Onduidelijk is of het bedrijf ook een footprint in de Benelux heeft.

Algemeen wordt aangenomen dat Tegile net als Nimble een IPO ambieert. Maar of dat, los van het huidig beursklimaat, een verstandige keuze voor de komende termijn is mag betwijfeld worden.

Share