Nog nooit gehoord van Hyperstone GmbH?

      Comments Off on Nog nooit gehoord van Hyperstone GmbH?

Hyperstone GmbH logoHarde schijven hebben controllers nodig. Met de komst van ssd’s is door tests ook voor het bredere publiek duidelijk geworden dat de kwaliteit van dit onderdeel grote impact heeft op de performance van een harde schijf. Fabrikanten weten dat uiteraard ook en dat leidt tot twee verschillende scenario’s. Hyperstone past bij het tweede scenario.

Twee scenario’s

Het eerste scenario zien we bijvoorbeeld bij Samsung. Deze fabrikant heeft de controle over de ontwikkeling en productie van alle componenten. Daarmee is het in staat de onderdelen maximaal op elkaar af te stemmen. De kwaliteit en performance van Samsung Ssd’s is mede daardoor bijzonder hoog. In bijna alle rankings voor elk soort ssd staat het bedrijf bovenaan.

Seagate is een voorbeeld van een fabrikant die voor een andere benadering heeft gekozen. Het bedrijf koopt de componenten bij verschillende fabrikanten in en verzorgt zelf (een deel) van de assemblage. Verschillen in de kwaliteit van de componenten kan er toe leiden dat de prestaties van twee ssd’s van het zelfde model, maar een andere batch, uiteenlopen. Dat zien we vooral terug bij de hier minder bekende merken.

Hyperstone GmbH

Wie zich verdiept in deze tweede manier van ssd’s produceren zal opvallen dat de markt voor controllers niet alleen bestaat uit een aantal grote Aziatische spelers. Hier zijn ook bedrijven actief die zelden de pers halen. Hyperstone GmbH is daar een voorbeeld van. Dit bedrijf heeft het HQ in Duitsland en richt zich volledig op de ontwikkeling en productie van controllers voor flashgeheugen dat in industriële omgevingen wordt ingezet.

Maatwerk

In deze omgevingen kan sprake zijn van hogere temperaturen. Grotere temperatuurschommelingen, maar ook luchtvochtigheid die sterk afwijkt van normale kantooromgevingen. Flashgeheugen in productieomgevingen moet ook 24/7/365 kunnen worden belast. Elk van dit soort situaties is negatief voor de levensduur van een reguliere SSD. De grote merken hebben in het portfolio schijven voor bepaalde vormen van “professioneel” gebruik anders dan datacenters, maar voor maatwerk zijn bedrijven als Hyperstone onmisbaar.

Omdat hebt bedrijf een deel van het eindproduct levert, dat dan vervolgens onder een andere naam in de markt wordt gezet, zal het grotendeels onbekend zijn in de markt. Nog nooit gehoord hebben van Hyperstone is daarom geen schande, de storage markt is complexer dan op het eerste gezicht lijkt. Op component niveau zijn er tientallen specialistische bedrijven actief die de reguliere pers nooit zullen en willen halen.

Share