Omzet HPE 9 procent lager

      Comments Off on Omzet HPE 9 procent lager

HPE kwam op 25 november met kwartaalcijfers. Dat de omzet die kwartaal 9% lager lag dan een jaar geleden was geen goed nieuws. Dat het bedrijf zelf wees op een omzet die al drie kwartalen stabiel was maakte geen indruk bij beleggers. Het aandeel verloor tijdens de handel 4%, nabeurs werd de min 9%.

HPE is nog steeds een van de twee grootste producenten van servers. De cijfers vertellen daarom iets over twee zaken. Ten eerste hoe de datacenter sector zich ontwikkelt. Tweede,  wat enterprises plus het MKB doen op het gebied van IT.

De omzet van Hybrid IT, waarin ook storage is opgenomen, is met 11% gedaald. Die voor compute nam met 13% af . De markt wordt dus op dit moment niet gekenmerkt wordt door extreme groei, tenzij HPE massaal wordt gepasseerd door de concurrentie.

De ontwikkeling bij HPE liggen in lijn met wat andere Amerikaanse hardware vendoren recent hebben gerapporteerd. Om meerdere redenen zijn op de meeste regio’s de sales cycles langer geworden. In gewone mensentaal betekent dat de klanten minder kopen en transacties bewust worden uitgesteld.

Het aandeel verliest twee dagen na de publicatie van de kwartaalcijfers nog steeds aan waarde. Dat moet overigens wel in perspectief worden gezien. HPE is dit jaar +30% in waarde toegenomen, dat is boven het marktgemiddelde. De correctie die nu plaats vindt is trouwens ook geringer dan wat IT nieuwkomers laten zien.

Share