Ondersteuning voor zeer grote SSD’s van NetApp – volg die ontwikkeling

netapp400NetApp, bij iedereen wel bekend, heeft net aan een week geleden versie 9 van de eigen software Ontap gelanceerd. Updates zijn aan de orde van de dag, dus een aantal details zal de markt zijn ontgaan.

Tot de belangrijkste vernieuwingen van Ontap 9 hoort dat het in staat is SSD’s te ondersteunen die nog niet op de reguliere markt zijn. De in het persbericht vermeldde omvang van 15TB verwijst namelijk zeer waarschijnlijk naar een model van Samsung dat per eind maart schijnt te worden verscheept. Zoals gebruikelijk: de eerste series hebben een prijskaartje dat uitrol naar een grote markt voorkomt. En daar zich het opmerkelijke van de Ontap 9 ondersteuning: bedrijven die echt voor state of the art gaan of extreem hoge eisen stellen aan opslag kunnen de Samsungs al aanschaffen. NetApp behoort tot de bedrijven die ervoor kunnen zorgen dat die SSD’s dan ook optimaal benut kunnen worden.

Over een jaar, misschien minder, zal dat voordeel wel weer verdwenen zijn. Bedrijven die echt het beste willen zijn daarmee trouwens nu wel min of meer de testers van software en hardware die bestaande grenzen beslecht, maar waarschijnlijk is dat risico acceptabel.

Share