Over imagoschade gesproken – Western Digital Red

      Comments Off on Over imagoschade gesproken – Western Digital Red

western digitalDit jaar gaat er wel erg veel fout met Western Digital en dan vooral rond de Red serie. De Imagoschade is ondertussen serieus. Een nieuwe CEO lijkt vooralsnog niet de oplossing voor de problemen.

Eerst de SMR schijven

Het begon eerder dit jaar met de ophef over SMR schijven van Western Digital. Dit blog heeft het al vaker geschreven, SMR is een betrouwbare technologie die door veel hyperscalers wordt ingezet. Er is wel een beperking en dat maakt ze minder geschikt voor bepaalde workloads en machines.

Western Digital weet dat uiteraard ook. Toch heeft het verzuim bi de productomschrijvingen duidelijk aan te geven welke technologie in de harde schijven is verwerkt. Gevolg daarvan is dat schijven met op het eerste gezicht aantrekkelijke specificaties in de verkeerde machines zijn beland.

Toen de nieuwe labels

Toen dat probleem eenmaal bekend werd heeft Western Digital beterschap beloofd. De Red serie bestond uit 2 reeksen en dat werden er nu 3. Levert dat voldoende duidelijkheid op, kan de consument daardoor niet meer misgrijpen? In principe zou het probleem opgelost moeten zijn. Het kan echter alleen werken als alle webshops en dergelijke ook duidelijk communiceren. Dat is niet van de ene op de andere dag doorgevoerd. Daarom leeft er bij de consument twijfel over de kwaliteit van Western Digital Red serie schijven in de NAS of andere devices. En dat is echt een opmerkelijke ontwikkeling. Jaren achtereen stond de Red Serie namelijk voor betrouwbaarheid. Nu is er twijfel en zelfs argwaan.

Nu weer het toerental

Sinds een paar weken is er nieuwe ophef rond de Red serie van Western Digital. Wederom blijkt het bedrijf niet eerlijk te communiceren over de techniek van de harde schijven. Red schijven blijken 7200 toeren per minuut te draaien terwijl dat nergens zwart op wit staat.

Het imago van het bedrijf heeft nog een tik gekregen. De lopende rechtszaken in de VS zullen hierdoor nog interessanter worden. Consumenten kunnen overal ter wereld aantonen dat ze op het verkeerde been zijn gezet. Kortom de imagoschade is nog groter geworden.

Bij Seagate en Toshiba al met verbazing en verbijstering worden gekeken naar de aftakeling van de concurrent.

Share