Persbericht: Cloudian breidt uit in EMEA en verdubbelt omzet en aantal marketingmedewerkers en vergroot partnernetwerk

AMSTERDAM — 27 juni 2018 — Cloudian, leverancier van enterprise object storage-systemen, maakt vandaag bekend dat het zijn groeitempo in de regio EMEA de afgelopen zes maanden sterk heeft opgevoerd. In deze periode verdubbelde het zijn omzet en het aantal marketingmedewerkers, verwelkomde het nieuwe resellers binnen zijn partnernetwerk, opende het een EMEA-hoofdkantoor en haalde het 28 nieuwe klanten binnen. Dit alles is het resultaat van de snelgroeiende vraag naar scale-out storage-oplossingen in deze regio.

Nieuwe klanten onder Global 2000-ondernemingen zijn onder meer een marktleider in online reizen, een van de drie grootste farmaceutische bedrijven, een dakenfabrikant met een miljardenomzet, een van de drie grootste autofabrikanten, een leider in IT-verzekeringen, een van de vijf grootste Europese banken en een van ’s werelds grootste ingenieursbureaus. In drie gevallen bedroeg het aanvankelijke aankoopbedrag meer dan een miljoen dollar. Hieruit blijkt de groeiende omvang van object storage-projecten.

Cloudian heeft daarnaast zijn partnernetwerk in de regio EMEA uitgebreid. Resellers die het afgelopen halfjaar partner werden, zijn onder meer Komposite in Frankrijk, European Electronique in het Verenigd Koninkrijk, PQR in Nederland, Akquinet in Duitsland en Intertec in het Midden-Oosten.

“Bij PQR geloven we dat IT hét middel is voor organisaties om voorop te lopen in hun branche. Als strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspace-oplossingen, levert en beheert PQR hybride cloudomgevingen,” zegt Marco Lesmeister, commercieel directeur bij PQR. “Cloudian biedt de schaalbaarheid, eenvoud en compatibiliteit met verschillende clouds die onze klanten nodig hebben om te innoveren, de efficiëntie te vergroten en meer waarde te halen uit hun bedrijfsgegevens. PQR is een specialist op het gebied van datamanagement en dataopslag en Cloudian is een uitstekende aanvulling in ons portfolio waar het gaat om file en object based storage. Het is dan ook een genoegen om met Cloudian samen te werken in deze markt.”

Cloudian heeft ook zijn verkooporganisatie in de regio uitgebreid. Het opende een EMEA-hoofdkantoor in Amsterdam, stelde nieuwe verkoopteams aan in Frankrijk en de Scandinavische landen en breidde het aantal verkoopmedewerkers in de Benelux uit. Verder is de sales support uitgebreid met de aanstelling van verschillende business development- en channel development-medewerkers in Amsterdam.

In het eerste halfjaar nam Cloudian daarnaast het in Milaan gevestigde Infinity Storage over, een pionier in software-defined file storage. Het aantal technici op deze locatie is sindsdien verdubbeld.

De groei van Cloudian in de regio EMEA wordt aangejaagd door de vraag naar object storage die schaalbaar is tot petabytes aan data en oplossingen voor bestandsopslag van bedrijven van elke omvang die enorme hoeveelheden ongestructureerde data genereren. Veel voorkomende toepassingsscenario’s zijn databescherming, medische beeldverwerking, de opslag van technische bestanden en met S3 compatibele storage voor service providers.

“We breiden agressief uit in de regio EMEA om tegemoet te komen aan de vraag naar de zakelijke storage-systemen van Cloudian. Deze zijn compatibel met S3 en combineren onbeperkte schaalbaarheid met ongeëvenaarde eenvoud”, zegt Jacco van Achterberg, vice president EMEA bij Cloudian. “Onze klanten verzamelen ongestructureerde data in een ongekend hoog tempo. Dit wakkert de vraag aan naar de oplossingen van Cloudian, die de storage-kosten ingrijpend verlagen.”

Over Cloudian, Inc.
Cloudian is een in Silicon Valley gebaseerd softwarebedrijf dat zich in storage-oplossingen van grootzakelijke kwaliteit specialiseert. Het paradepaardje van het bedrijf is Cloudian HyperStore®, een met S3 compatibel platform voor ICT-opslag waarmee providers en grote ondernemingen betrouwbare, betaalbare en hybride oplossingen voor cloud-opslag kunnen ontwikkelen. Raadpleeg voor meer informatie en het gratis uitproberen van Cloudian HyperStore www.cloudian.com.

Share