Persbericht: Cloudian voert groeitempo op en versterkt zijn leiderschapspositie met volledig met S3 compatibele gegevensopslag

      Comments Off on Persbericht: Cloudian voert groeitempo op en versterkt zijn leiderschapspositie met volledig met S3 compatibele gegevensopslag

cloudianstorage400Cloudian realiseerde in 2015 een omzetgroei van driehonderd procent

Amsterdam – Cloudian, leider in slimme Software Defined Storage (SDS)-oplossingen, realiseerde in 2015 een verdubbeling van het klantenbestand en een omzetgroei van 300 procent. De hoeveelheid gegevens die door klanten werden opgeslagen met Cloudian HyperStore, het paradepaardje onder zijn storage-oplossingen, groeide bovendien met een factor vijf.

Belangrijkste mijlpalen voor Cloudian in 2015 waren de introductie van twee belangrijke nieuwe versies van de HyperStore-software: HyperStore 5.2 en HyperStore Connect for Files. Deze vormen een uitbreiding op de marktleidende functiereeks van Cloudian op het gebied van object storage. Het aantal resellers en technologiepartners, waaronder Cisco, Dell, Lenovo en QCT, steeg tot meer dan 50. Naast het aantal partners breidde Cloudian ook zijn eigen wereldwijde klantenondersteuningsteam uit en introduceerde een ‘niet tevreden, geld terug’-garantie voor 100 procent S3-compatibiliteit. Onder meer dankzij deze inpanningen realiseerde Cloudian opnieuw een klantenverloop van nul. Tijdens evaluaties van oplossingen voor object storage kozen klanten bovendien in negen van de tien gevallen voor Cloudian HyperStore als hun favoriete storage-technologie.

“S3 wordt momenteel ondersteund door circa 4.000 softwarebouwers. Het protocol is daarmee uitgegroeid tot de onbetwiste standaard voor object storage. Steeds meer bedrijven beginnen oog te krijgen voor het belang van compatibiliteit met S3. In 2015 kwamen we vanwege onze volledige S3-compatibiliteit in 90 procent van alle gevallen als winnaar uit de bus tijdens vergelijkingen met concurrerende oplossingen”, zegt Michael Tso, de medeoprichter en CEO van Cloudian. “Een oplossing die niet voor de volle honderd procent met S3 compatibel is, stelt organisaties bloot aan forse problemen ten aanzien van het hergebruik van applicaties, opslagprestaties, schaalbaarheid en leveranciersafhankelijkheid. Geen enkel bedrijf zou een NFS kopen dat slechts voor 60 procent aan de eisen voldoet. Dus waarom zou men genoegen nemen met een storage-oplossing die slechts voor 60 procent compatibel is met S3?”

Lees het volledige persbericht hier.

Share