Persbericht: Kingston Technology Top DRAM Module Supplier in 2019

      Comments Off on Persbericht: Kingston Technology Top DRAM Module Supplier in 2019

kingston techKingston Technology Europe Co LLP, onderdeel van Kingston Technology Company, Inc., de wereldleider op het gebied van geheugenproducten en technologische oplossingen, is door TrendForce (voorheen DRAMeXchange) wederom aangemerkt als ’s werelds top third-party DRAM module leverancier. Dit blijkt uit de laatste ranglijst naar omzet van het analistenbureau. Kingston behoudt zijn nummer 1 positie met een geschat marktaandeel van 80,33% op $12,9B (USD) omzet. De ranglijst voor 2019 markeert het 17e achtereenvolgende jaar dat TrendForce Kingston op de eerste plaats heeft gezet.

TrendForce stelt vast dat de DRAM-prijzen in 2019 lager waren door een ruim aanbod in combinatie met een mindere vraag vanuit zowel de server- als de klantzijde. Dit resulteerde in minder inkomsten voor veel modulebouwers. Kingston was een van de weinige fabrikanten die tegen deze trend in ging en het marktaandeel zag groeien, aldus de analisten. Kingston heeft zijn concurrentievoordeel behouden door nauw samen te werken met zijn partners en klanten, door zich flexibel op te stellen en zich tegelijkertijd aan te passen aan hun steeds veranderende behoeften en marktomstandigheden.

De volgende grafiek met resultaten van TrendForce toont de top 10 leveranciers van DRAM-modules:

kingston-trendforce-2020-09

Nieuwe wafer lithografie leidt naar hogere dichtheid DRAM voor DDR4

Onlangs heeft de industrie de overstap gemaakt van de huidige geheugenmodules van 8Gbit DDR4-chips naar 16Gbit. Kingston staat klaar om klanten te helpen en mogelijke problemen met de compatibiliteit van deze nieuwe chips met hogere dichtheid op legacy-platforms aan te pakken. De nieuwe wafer lithografie, die nodig is om 16Gbit DRAM te produceren, werkt energiebesparend ten opzichte van de laatste generatie 8Gbit. Hierdoor wordt de levensduur van de batterij op mobiele systemen verbeterd en worden de kosten in datacenters verlaagd – dit alles terwijl de capaciteit per module wordt verhoogd. Kingston is in december vorig jaar begonnen met het verzenden van 64GB geregistreerde DIMM’s en heeft in juli 2020 ook de gehele productlijn van Server Premier vernieuwd met 16Gbit-oplossingen.

“De positieve bevindingen van TrendForce weerspiegelen de voortdurende groei van Kingston en zijn positie als de toonaangevende externe fabrikant van DRAM-oplossingen”, aldus Iwona Zalewska, business manager DRAM, Kingston Technology EMEA. “Onze toppositie in de markt stelt ons in staat om nauw samen te werken met onze partners en leveranciers. Zo kunnen wij klanten helpen bij het opleiden en begeleiden van de overgang naar 16Gbit-modules. De nieuwe ontwikkelingen bevorderen de groei van cloud computing, edge datacenters en 5G-netwerken”.

 

Share