Persbericht: Nimble Storage introduceert Predictive All Flash Arrays

      Comments Off on Persbericht: Nimble Storage introduceert Predictive All Flash Arrays

Nieuwe All Flash Arrays leveren 1.2M IOPS, 8PB+ Schaalbaarheid en 99,9997% gemeten beschikbaarheid bij een 33 tot 66 procent lagere Total Cost of Ownership

SAN FRANCISCO – 23 februari 2016 – Nimble Storage (NYSE: NMBL), leverancier van predictive flash storage-oplossingen, kondigt vandaag een nieuwe serie Predictive All Flash arrays aan die snelle flash performance en InfoSight Predictive Analytics combineren en daarmee een maximale doorvoer van data realiseren. De Nimble AF-Series All Flash arrays bieden optimale performance, hoge schaalbaarheid en non-stop beschikbaarheid. De Total Cost of Ownership (TCO) ligt 33 tot 66 procent lager vergeleken met concurrerende arrays. Met de toevoeging van de AF-Series aan het Nimble Predictive Flash platform biedt Nimble enterprise IT-bedrijven één geconsolideerde architectuur waarmee ze al hun enterprise-applicaties sneller laten draaien, beschermen en kunnen schalen, en daarmee een hoge gegevenssnelheid bieden aan eindgebruikers.

Enterprise-ondernemingen verwachten dat data direct beschikbaar is, maar complexe infrastructuren creëren een zogenaamde ‘app-data gap’ die tot gevolg heeft dat gebruikers moeten wachten op data. Het dichten van deze gap is mogelijk, maar een vereiste daarvoor is  dat problemen met betrekking tot datasnelheid voorspeld en voorkomen kunnen worden, ongeacht waar in de infrastructuur deze zich voordoen. Met het Nimble Predictive Flash platform gaat Nimble Storage de strijd aan met de app-data kloof.

“Enterprises zijn volledig afhankelijk van de beschikbaarheid van data voor het verbeteren van de interactie met klanten, het versnellen van productontwikkeling en het beheren van de backoffice. Onmiddellijke toegang tot data is een vereiste om concurrentievoordeel te behouden. Het is duidelijk dat complexe infrastructuren een app-data kloof creëren die de datasnelheid vertraagt en van invloed is op bedrijfskritische processen,” zegt Suresh Vasudevan, CEO van Nimble Storage. “Het Predictive Flash Platform combineert flash performance met predictive analytics om de app-data kloof te dichten, ook al hebben de beperkingen in datasnelheid niks met storage te maken.”

Performance met ongeëvenaarde schaalbaarheid
De Nimble AF-Series All Flash arrays leveren de performance, schaalbaarheid en constant lage latency die nodig zijn voor een all flash datacenter. Het flagship-product – de Nimble AF9000 All Flash array – biedt performance tot wel 350.000 IOPS met sub-milliseconde latency en schaalt effectieve capaciteit tot meer dan 2PB in slechts 12U. Dit is significant hoger dan concurrerende all flash arrays. In een scale-out four-node clusterconfiguratie kan de AF9000 zonder onderbreking en onafhankelijk performance schalen tot wel 1.2M IOPS en een effectieve capaciteit bieden tot meer dan 8PB’s. De AF-Series arrays zijn applicatie-geoptimaliseerd en ondersteunen een volledig assortiment van toonaangevende enterprise-applicaties voor het vereenvoudigen van deployment en beheer.

“Onze All Flash array biedt de optimale snelheid voor performance-gevoelige applicaties en workloads. De arrays versnellen, schalen en bieden een lagere TCO dan concurrerende All Flash arrays,” zegt Ajay Singh, vice president product management bij Nimble Storage. “De overtuiging van onze engineers dat onze All Flash arrays klaar zijn voor gebruik, heeft erin geresulteerd dat onze productie engineering infrastructuur al wekenlang zonder enig probleem uitgevoerd wordt op een AF7000 array.”

Eenvoudig beheer
Nimble AF-Series All Flash arrays zijn vooraf geconfigureerd en geoptimaliseerd om enterprise-applicaties en -workloads direct te ondersteunen, waardoor tijdrovende taken als het selecteren van een RAID-level, media lay-out, samenvoegingen en reserves overbodig zijn. De eerste configuratie en set-up kunnen in minder dan 120 minuten worden afgerond. En met InfoSight VMVision en VMware vVols, kunnen IT-beheerders de opslag op granulair VM-niveau beheren en monitoren.

TCO 33 tot 66 procent lager dan concurrerende All Flash Arrays
Belangrijke architecturale innovaties maken deze aanzienlijke besparingen mogelijk:

  • Niet beperkt door geheugen: De AF-Series verbruikt 10 tot 30 keer minder geheugen dan concurrerende all flash arrays doordat ze geheugen-efficiënte metadata gebruikt en daarmee in ongekende flash schaalbaarheid en lagere kosten per array voorziet én het totaal aantal vereiste controllers reduceert.
  • Ontworpen voor 3D V-NAND: De AF-Series ondersteunt de kosteneffectieve 3D V-NAND innovaties van de Samsung PM863 Series SSD’s en maakt gebruik van geavanceerd flash endurance management en geïntegreerde hot spare om de levensduur van flash te verhogen naar zeven jaar en 20 procent meer bruikbare capaciteit te bieden en dat met de helft van de tijd en kosten vergeleken met eMLC-gebaseerde all flash arrays.
  • Capaciteitsbesparingen: met inline variabele block deduplicatie en compressie, en zero pattern-eliminatie, bespaart de AF-Series tot wel 5 keer meer capaciteit. En met thin provisioning en zero-copy clones kunnen de besparingen nog verder toenemen.
  • Back-up, disaster recovery en archief voor een derde van de kosten: Aangezien kosten geoptimaliseerde Nimble Adaptive Flash (hybride) arrays draaien op dezelfde versie van NimbleOS, kunnen ze worden ingezet om secondary storage-vereisten aan te spreken tegen een fractie van de kosten van het opslaan van all flash. Met dezelfde functionaliteit en een gemeenschappelijke user experience zijn zowel de AF als CS Series arrays naadloos te integreren in de Unified Flash Fabric single consolidation architectuur.

 

Volledige resiliency met non-stop beschikbaarheid
Vanaf het begin zijn Nimble storage arrays ontworpen voor 6 ‘9’s’, met een uptime van 99,9997% gemeten over de gehele geïnstalleerde basis door InfoSight Predictive Analytics en zonder single point of failure.

  • Triple+ Parity RAID: De AF-Series zijn ontworpen om tot drie gelijktijdige SSD failures te ondersteunen plus een extra laag van bescherming van intra-drive parity en geïntegreerde hot spare.
  • SmartSecure Software-gebaseerde FIPS Compliant Encryption: Met array level en granulaire encryptie op applicatieniveau en veilige data shredding kunnen IT-organisaties flexibel en eenvoudig voldoen aan de strengste eisen ten aanzien van databeveiliging.
  • Geïntegreerde databescherming: Maak voortdurend back-ups en herstel snel met applicatieconsistente snapshots en replicatie door het gebruik van SmartSnap en SmartReplicate.

 

Modellen en beschikbaarheid
De Nimble AF-Series All Flash arrays zijn verkrijgbaar in vier modellen: AF3000, AF5000, AF7000 en AF9000, en zijn vanaf nu beschikbaar.

Share