purestorage

Persbericht: Pure Storage block storage naar Microsoft Azure

pure storagePure Storage kondigt vandaag de algemene beschikbaarheid aan van Pure Cloud Block Store op de Microsoft Azure Marketplace. Met een gemeenschappelijke dataplane in multicloud-omgevingen kunnen klanten overstappen naar de cloud op hun eigen voorwaarden.

Applicaties kunnen naadloos verplaatst worden naar de cloud of men kan on-premises workloads aanvullen met Dev/Test-, Disaster Recovery- en High Availability-oplossingen in de cloud.

Hybride IT aanpak

Ondernemingen willen in toenemende mate cloud-eigenschappen , weten zij dat de beste manier om dit te bereiken de implementatie van hybride IT aanpak is. Volgens voorspellingen van IDC zal tegen het einde van dit jaar meer dan 90% van de ondernemingen wereldwijd voor hun infrastructuur een combinatie hebben van on-premises private clouds, verschillende publieke clouds en legacy platformen.

“Pure levert de cloud-ervaring al vanaf dag één. Met Cloud Block Store op Azure gaan we door met het overbruggen van de cloud-kloof en bieden we klanten de betrouwbaarheid, veerkracht, prestaties en operationele eenvoud die ze van Pure verwachten, ongeacht waar hun data zich bevinden”, zegt Dan Kogan, VP of Product, FlashArray, Pure Storage.

“Pure en Microsoft Azure zijn ervan overtuigd dat klanten een naadloze ervaring verdienen, of hun infrastructuur nu on-premises, hybride, multicloud of aan de edge is. Pure Cloud Block Store op Azure, gebouwd met unieke Azure-mogelijkheden zoals gedeelde schijven en Ultra Disk Storage. Het biedt een veelomvattende oplossing met hoge beschikbaarheid en performance. We zijn verheugd Pure Cloud Block Store te verwelkomen in de Azure Marketplace om onze gezamenlijke klanten meer datamobiliteit en -protectie te bieden”, zegt Aung Oo, Partner van Director Management, Microsoft Azure Storage.

Voordelen

Pure Cloud Block Store biedt naadloze datamobiliteit tussen on-premises en cloudomgevingen met een consistente ervaring, ongeacht waar de data zich bevindt. Pure Storage werkt samen met Microsoft om gezamenlijke klanten te ondersteunen op weg naar de cloud, met:

  • Een gemeenschappelijke dataplane voor verschillende omgevingen: omdat Pure Cloud Block Store op hetzelfde besturingssysteem draait als Pure’s FlashArray-systemen, kunnen klanten alle voordelen van een enterprise-grade storageplatform ervaren. Hiertoe behoren datareductie, ingebouwde snapshots, thin provisioning en hoge beschikbaarheid. Allemaal ‘cloud native’ en met het extra voordeel van naadloze datamobiliteit tussen clouds. Het levert consistente API’s en automatisering tussen on-premises en cloud. Ontwikkelaars kunnen eenmalig bouwen en overal in hun hybride cloud implementeren.
  • Veerkracht en betrouwbaarheid: Pure Cloud Block Store verbetert de betrouwbaarheid van cloud storage. Alle applicaties en data zijn bestand tegen single points of failure. Het vandaag aangekondigde Pure Validated Design voor Microsoft SQL Server Business Resilience biedt bedrijfscontinuïteit voor bedrijfskritische SQL Server-databases on-premises. Ook maakt het DR in de cloud mogelijk door gebruik te maken van de nieuwe Cloud Block Store voor Microsoft Azure voor hoge beschikbaarheid. Met SQL Server en de combinatie van FlashArray//X, FlashArray//C en Pure Cloud Block Store, kunnen klanten de hoogste beschikbaarheid voor applicaties bereiken. Dat waarborgt de bedrijfscontinuïteit voor hun belangrijkste SQL Server workloads.
  • Kostenefficiëntie: Cloud-native klanten krijgen flinke kostenbesparingen dankzij Pure’s datareductie. Ook de gangbare managementoverhead van cloud-native block storage wordt verminderd. Het is niet meer nodig IOPS, bandbreedte en capaciteit van individuele volumes te beheren. Deze data-efficiency betekent dat klanten minder capaciteit in de cloud hoeven te kopen. Zonder dat dit ten koste gaat van enterprise storage-functies en flexibiliteit.

Een enkel abonnement

Pure’s Subscription Services omvatten het Evergreen-programma en het Unified Subscription, waarmee on-premises oplossingen en Pure’s Cloud Block Store binnen een enkel consumptie abonnement worden geleverd. Pure’s unified subscription is een echte enterprise class utility die ultieme flexibiliteit levert voor de consumptie van storage.

Meer informatie:

Share