persbericht: Tintri boekt in het derde kwartaal een sterke omzetgroei in zakelijke cloud-oplossingen en ‘all flash’ storage-systemen

Amsterdam, 9 december 2016 – Tintri, Inc., leider in VM-bewuste storage-oplossingen voor virtualisatieomgevingen en zakelijke clouds, maakt vandaag bekend dat er in het derde kwartaal van 2016 sprake was van een sterke groei in de vraag naar zijn oplossingen voor zakelijke clouds en ‘all flash’ storage-systemen.

In het derde kwartaal van 2016 sloot Tintri meer deals met een waarde van boven de één miljoen dollar dan in elk ander kwartaal in zijn geschiedenis. Tintri rekent inmiddels meer dan 20 procent van alle Fortune 100-bedrijven tot zijn klanten. Verder is de vraag naar de Tintri T5000 VMstore all-flash-reeks sinds de introductie daarvan in augustus 2015 snel toegenomen.

 “Tintri heeft een uiterst succesvol derde kwartaal achter de rug”, aldus CEO Ken Klein. “Er was sprake van een sterke groei in de verkoop van oplossingen aan ondernemingen en service providers die de inzet en het beheer van zakelijke clouds willen vereenvoudigen. Organisaties die gebruikmaken van het ‘all flash’ storage-platform van Tintri met zijn webservices-architectuur kunnen een met Amazon vergelijkbare flexibiliteit realiseren en verregaande automatisering en schaalbaarheid naar hun datacenter brengen.”

Cloud-oplossingen voor bedrijven en service providers zijn uitgegroeid tot een belangrijke groeimotor voor Tintri. Dit komt omdat organisaties hun investeringsfocus verleggen van traditionele infrastructuren naar de cloud. Ruim een derde van alle klanten van Tintri heeft een cloud-infrastructuur ingericht met behulp van zijn storage-oplossingen. In het derde kwartaal introduceerde Tintri een reeks van oplossingen die klanten helpen met de ontwikkeling van zakelijke clouds, waaronder:

Diverse analisten en publicaties wezen in het derde kwartaal op de leiderschapspositie van Tintri in de markt voor cloud computing:

Charles Giancarlo, de voormalige CTO van Cisco, trad in het derde kwartaal toe tot de Raad van Bestuur van Tintri. In deze periode opende Tintri nieuwe vestigingen in Washington, DC en Chicago.

Aanvullende informatie

·       Tintri werd gepositioneerd als ’Visionary’ in het 2016 Gartner Magic Quadrant for General-Purpose Disk Arrays 2016 en het 2016 Gartner Magic Quadrant for Solid-State Arrays

Share