Qualstar op de Europese markt via een storage specialist

      Comments Off on Qualstar op de Europese markt via een storage specialist

qualstarOver Qualstar is op Storage Nieuws als vaker geschreven, maar nog niet eerder over de activiteiten op de Europese markt. Vorige week maakte deze tape specialist bekend voor de Europese markt Openstorage als distributeur te hebben benoemd.

Verleden ontbreekt

De melding roept vanzelfsprekend vragen op. Als eerste is hoe tot nu toe de levering op de Europese markt is gedaan. Normaal is voor het beantwoorden van die vraag een beroep op de oude kwartaal- en jaarverslagen logisch. In dit geval is die optie niet mogelijk.

Qualstar is sinds recent niet langer aan de beurs genoteerd. Daarmee is de publicatieplicht vervallen. Het betekent ook dat alle oude documenten niet langer online moeten staan. Hoe Qualstar in het verleden buiten de Amerikaanse thuismarkt heeft geopereerd is niet meer te traceren.

Het kan dus zijn dat er in het verleden meerdere Europese distributeurs van de tape technologie zijn geweest. Waarschijnlijk is echter, zie ook deze link, dat in het verleden de sales direct vanuit de VS is gedaan.

Type klant

Dat daar nu van is afgestapt is verstandig. In plaats van een eigen verkoopkantoor in EMEA kiezen voor een distributeur is een goede zet. Wat dit betekent voor de bestaande Qualstar klanten in de EMEA staat niet in het persbericht. Het type klant dat de tape robots afneemt zal daar dan wel op een andere manier over zijn geïnformeerd.

Storage specialist

De Duitse onderneming is actief in Duitsland plus Zwitserland, maar ook Frankrijk Belgie, Luxemburg en Nederland. Het is gold partner van Oracle tape oplossingen en heeft ook de producten van Spectra logic in het portfolio.

Dit is een bedrijf dat alleen maar storage doet. Alles waar data naar weggeschreven kan worden, van usb stick, via harde schijven tot tape. Alles van warme tot koude opslag. Een storage specialist dus.

Of die in staat is de vraag naar Qualstar te laten toenemen? Lukt het Openstorage via resellers bij andere doelgroepen een voet tussen de deur te krijgen? Distributeur zijn is namelijk echt iets anders dan sales.

Share