Sony verkoopt deel Nextstorage aan Phison

      Comments Off on Sony verkoopt deel Nextstorage aan Phison

phisonIn 2019 richtte Sony Nextstorage op, afgelopen week maakte Phison bekend een 49% aandeel in dat bedrijf te nemen. Terwijl Phison wel eens de pers haalt blijkt Nextstorage een onbekende speler te zijn.

Doelstellingen Nextstorage

Over Nextstorage is weinig bekend. De website maakt melding van een visie die vijf punten bevat. Drie daarvan hebben betrekking op de productie en producten:

  • We will become the world’s No. 1 imaging memory manufacturer.
  • We will become the world’s No. 1 industrial application storage manufacturer.
  • We will blaze a path toward the future through advanced technology. And provide products and services that have never been seen before.

Visie en missie verwijzen naar storage voor camera’s en camrecorders. Maar de website vermeldt ook een portfolio voor totaal andere omgevingen. Nextstorage claimt oplossingen te hebben voor uiteenlopende sectoren, van medisch, via logistiek tot industrie. Datacenters worden ook nog expliciet genoemd.

Phison

Phison uit Taiwan is bekend al ontwerper en fabrikant van controllers voor flash geheugen. Dat is de onmisbare component voor de productlijn van Nextstorage. Dat heeft zelf niet de omvang en kennis daarvoor. De moederorganisatie Sony schijnbaar ook niet.

Japan only

Maar vreemd is bij deze deal is dat er nadrukkelijk wordt gesproken over de Japanse markt. Nextstorage zal met de steun van Phison beter kunnen reageren op de Japanse vraag naar “next-generation high-end digital imaging”.

Nextstorage lijkt niet de ambitie te hebben andere markten te gaan bedienen. Dat maakt de positionering van het bedrijf lastig in te schatten. Een verklaring kan zijn dat men storage ontwikkelt voor de devices die alleen op de Japanse markt bestaan. In dat geval profiteert het “generieke” deel van het vermeende Nextstorage portfolio niet van de deal met Phison.

De deal lijkt daarmee weinig relevant te zijn voor de Nederlandse markt. Maar wie weet zijn er professionele Sony devices, zoals camera’s, die hier uiteindelijk van zullen profiteren.

Share