Spectra Logic – meer dan een Exabyte en LTO-9

      Comments Off on Spectra Logic – meer dan een Exabyte en LTO-9

SpectralogicSpectra Logic heeft gisteren laten weten tape oplossingen compatibel met LTO-9 aan te bieden. Dat bericht komt amper een week na het LTO consortium de specs voor de opvolger van LTO-8 in een licentiemodel heeft vastgelegd.

Exabyte claim

Spectra gaat niet in op dat model tape. Het verwijst naar de toegenomen opslagcapaciteit van LTO-9. 50 procent ten opzichte van de LTO-8 is fors, maar voor tape opvallend gering. De reden daarvoor staat in het eerder gelinkte artikel beschreven. Ook daar maakt het bedrijf geen melding van. Het volstaat met het opsommen van de producten die met LTO-9 overweg kunnen. Dat koppelt men aan de claim van “an industry-first exabyte (one million terabytes)”.

Spectra LogicSpectra Logic, a leader in data storage and data management solutions, again has advanced the boundaries of tape technology with today’s news that the Spectra TFinity® ExaScale Tape Library will now store an industry-first exabyte (one million terabytes) of uncompressed data in a single 45-frame system leveraging LTO-9 tape technology. As the world’s largest storage system, the Spectra TFinity Tape Library is considered a de facto standard in data-driven computing environments, providing unsurpassed storage density, scalability, reliability and affordability in the smallest footprint of any enterprise-class tape library.

Doelgroepen

Tape wordt, zoals bekend, nog steeds veel toegepast voor koude opslag en veilige airgapped opslag. Voor een archief van een tientallen terabytes zal het niet worden toegepast. De doelgroepen die dit aanspreekt zijn instanties die veel data lang moeten bewaren.

Voor de nieuwste generatie die LTO-9 overweg kan zal ook geen nieuwe klantgroep worden aangesproken. Het zijn de bestaande gebruikers die kunnen upgraden. Een klantgroep hiervoor bestaat uit mediabedrijven. Producenten en omroepen zijn vaste afnemers van dit soort extreem grootschalige opslag.

Waarschijnlijk zou LTO-9, net als de oplossing van Spectra, een onderwerp van gesprek zijn geweest op de jaarlijkse IBC in de Amsterdamse RAI die voor vorige week stond gepland. Dat event is uiteraard niet doorgegaan.

Share