unitrends

Unitrends door Kaseya overgenomen

2 mei heeft het Amerikaanse Kaseya, een wereldwijd actieve organisatie die zich toelegt de veiligere en beter te managen IT voor MSPs en het MKB, bekend gemaakt Unitrends te hebben overgenomen.

Dat in de markt voor storage producten en diensten sprake is van consolidatie is al enige tijd bekend en zichtbaar. Vooralsnog waren het de bekende oudere spelers zoals HPE en NetApp die opvielen door acquisities. Mogelijk zien we nu ook het begin van de volgende fase, waarin minder opvallende namen, zoals Kaseya naar voren komen.

Weinig bekend

Kaseya is een typisch voorbeeld van een organisatie die al jaren externe diensten gebruikt waar het niets over communiceert. Kaseya is namelijk klant van Unitrends. Dat komt grotendeels door de keuze te werken met partnerkanalen. Wat ook een rol speelt is dergelijke partijen weinig investeren in bekendheid op de in dit geval Nederlandse markt. Dat laatste gold ook voor Unitrends. Het staan weliswaar als DRaaS aanbieder in het magic quadrant vermeld. Zoiets staat een beperkte naamsbekendheid niet in de weg

Logische stap

Op het eerste gezicht is de overname een logische stap. Kaseya deed al zaken met Unitrends en kan de back-up en DRaaS oplossingen nu nog beter in het eigen portfolio integreren. Unitrends wordt door de deal standaard onderdeel van portfolion Zo belandt het in veel meer landen dan het op eigen kracht kon realiseren. Kaseya heeft daar duidelijk veel meer mogelijkheden omdat het in 20 landen actief is.

Er zijn wel een opvallend detail rond de deal. Beide bedrijven hebben namelijk dezelfde venture capitalists als eigenaren. Dat laat ruimte voor de nodige speculaties over noodzaak en vrijwilligheid.

Share