Storagesector nieuwe arena voor handelspolitiek?

veeamGisteren werd in een bericht  gewezen op de grote belangstelling van beleggers en VC’s in de security sector. Dat was zonder kennis te hebben van de ontwikkelingen bij Veeam en N2SW.

N2SW

Chris Mellor heeft weer eens een fraaie primeur. Tot op dit moment is er geen andere titel die zijn bericht bevestigd. Zelfs Amerikaanse blogs lijken het nog niet te hebben waargenomen, de cijfers van IBM trekken daar meer aandacht. Veaam heeft onder druk van de Amerikaanse overheid N2SW verkocht. N2SW is een bedrijf met, gebruik makend van AWS back-up en DRaaS diensten aanbiedt.

Mellor heeft van Veaam begrepen dat N2SW minder dan twee jaar na de overname ($42,5 miljoen) heeft afgestoten. De Amerikanen waren niet blij met de deal omdat Veaam links met Rusland heeft. De bestuurders en oprichters komen uit dat land en dat beschouwd Washington als ongewenst. Veeam heeft N2SW nu weer verkocht.

Het is een bijzonder verhaal omdat druk vanuit de politiek bedrijven te verkopen een bekend verschijnsel is in landen als Rusland de VRC. De VS maken zich hier dus ook schuldig aan.

Afschrikken

Voor de sector is dit geen goed nieuws. Als een overheid extra let op een sector schrikt dat investeerders af. Het is ook geen ontwikkeling de nieuwkomers aanspreekt. Voor de gebruikers is het evenmin goed. Natuurlijk kunnen de zorgen van overheden over (staats-)veiligheid legitiem zijn. Maar een markt die aan banden is gelegd of op andere manieren op de tellen moet passen leidt ook tot minder aanbod en wordt inherent gekenmerkt door opwaartse prijsdruk

Share