Wasabi: RCS – cloud storage voor langere periode, tegen vaste prijs

      Comments Off on Wasabi: RCS – cloud storage voor langere periode, tegen vaste prijs

Vorige week heeft Wasabi Reserved Capacity Storage (RCS) gelanceerd. Met dit aanbod wil heb bedrijf storage in de cloud een stuk aantrekkelijker maken. Daarvoor kiest het geen nieuwe techniek. Het bedrijf kiest voor een ander aanbod. Klanten kunnen storage capaciteit voor een langere periode claimen en tegen een vaste prijs afnemen.

Wasabi Voordeel

Het is direct duidelijk waarom Wasabi hiermee komt. Zelfs zonder een blik op de persberichten te werken is het grote voordeel van deze marktbenadering helder. Iedereen die voor de keuze staat storage in eigen beheer te doen of te gaan voor een cloud model moet gaan rekenen. De hardware optie kent naast de hardware de nodige variabelen. De meeste cloud storage modellen zijn zo minutieus opgedeeld dat de totale kosten echt moeilijk vooraf in te schatten zijn. Het vergelijken van de prijzen van cloud aanbieders onderling en dan nog eens van de hardware opties is complex en tijdrovend.

RCS All-in prijs

Wasabi denkt met Reserved Capacity Storage (RCS) dat probleem op te lossen. Het heeft een vaste all-in prijs voor cloud storage als dat voor 1,3 of 5 jaar wordt afgenomen. Deze optie vervangt niet het bekende pay-as-you-go aanbod voor storage, maar wordt gepositioneerd als een alternatief. Door de lange looptijd van de contracten kan RCS volgens Wasabi tot 27% goedkoper zijn dan het andere cloud storage aanbod.

Welke markten Wasabi op het oog heeft wordt niet duidelijk uit het persbericht en de website. Dat de minimum afname 50TB is en de standaard staffel tot 10PB gaat doet vermoeden dat dit voor de grotere dataverbruikers is. En niet voor het reguliere MKB

Het prijsverschil met de hardware concurrentie is nog veel groter. Zie de afbeelding.

Share