Weinig aandacht voor verdere stagnatie bij Dell Storage

      Comments Off on Weinig aandacht voor verdere stagnatie bij Dell Storage

DELL-EMCEr is bijzonder weinig aandacht in de pers geweest voor een onderdeel van de Dell kwartaalcijfers en dat is storage. Het bedrijf met de hoogste omzet in de markt voor dit soort oplossingen had wederom geen overtuigende cijfers. De stagnatie bij storage gaat door zonder dat Dell alle echte oorzaken uitlegt.

De grootste aanbieder van storage oplossingen zijn heeft voordelen. Dell kan achteloos reeksen cijfers presenteren die dat aantonen. Waar het minder over laat zien is de ontwikkeling van marktaandeel en omzet op basis van marktsegmenten. Dell spreekt uitsluitend over productseries. De analist, journalist en lezer mag zelf bepalen voor welk type ondernemingen die zijn bedoeld.

Selectieve manier

Door deze selectieve manier van presenteren valt het minder op dat Dell voor “everything storage” sinds 2019 geen groei kan rapporteren. De cijfers van het afgelopen laten een minimale krimp van een procent storage omzet zien. Dat is weliswaar beter dan de voorgaande kwartalen. Echt indruk maakt het uiteraard niet.

De rol van ODM

Wie beter kijkt naar de cijfers van Dell en die van de directe concurrentie moet iets opvallen. De impact van cloudopslag op de concurrentiepositie wordt amper uit de doeken gedaan. Deels zal dat zijn omdat die aanbieders ook gewoon klant van Dell zijn. Maar dit soort partijen kiest ook heel vaak voor ODM. Met die maatwerk oplossingen kan immers maximaal op de eigen behoefte worden ingespeeld. Dell doet ODM, maar is daar voor storage niet de grootste aanbieder.

De stagnatie in de omzet voor storage bij Dell kan dus heel goed met de cloud markt te maken hebben. Als een substantieel en groeiend deel van de storage vraag van bedrijven met een hoge storagebehoefte op die manier wordt ingevuld is het logisch dat Dell moeite heeft in de buurt van de zwarte cijfers te komen. De manier van het presenteren van die cijfers voor storage draagt ook een steentje bij aan de geringe aandacht.

Share